Bel 088-0600788|Klant worden|Inloggen|
Selecteer een begrip2D MuisAbsolute positioneringActief gebiedAspectBiometrische verificatie van handtekeningBluetoothDVI-videopoortDocument-notitiesDraad-/batterijloosDrukgevoeligheidDualTrackDubbelklik-hulpinstrumentDuimwielElektronische handschriftherkenningEraser (gummetje)ExpressKeys & TouchstripGebarenherkenningKantelgevoeligheidKlik-krachtKnoppen op invoerapparatenLenscursorMenustripMuiswiel of ScrollwielPen standaardPenabledPenpuntQuickPointToepassingsgevoelige instellingenTool-IDTransparante overlayerUSB-poortVingerwieltje
2D Muis
De 2D Muis wordt geleverd bij de Intuos2 A5 and A6 tabletten. Deze muis heeft drie knoppen, een scroll-wieltje, en een ergonomische vormgeving. De muis kan in twee dimensies over het tablet bewegen. De Intuos3 tabletten hebben een vergelijkbare muis.

Absolute positionering
Traditionele invoerapparaten, zoals de standaard muis, bieden alleen relatieve positionering. Wanneer u de muis in een bepaalde richting beweegt gaat de cursor op het scherm ook die kant op. Er is echter geen relatie tussen de positie van de muis op uw buro en de positie van de cursor op het scherm. WACOM-tabletten werken met absolute positionering. Het hele actieve gebied van uw tablet komt overeen met het volledige computerscherm. Als u de pen links onderaan op uw tablet plaatst, verplaatst de schermcursor zich naar de linkerbenedenhoek van uw scherm.

Actief gebied
Het actieve gebied is het gedeelte van het tablet waar pennen, muizen, en cursoren herkend worden. Als u een Intuos3 A4 tablet heeft, zal het formaat van het actieve gebied A4 zijn. Het actieve gebied voor Graphire4 is A6 of A5.

Aspect
Het aspect definieert de verhouding tussen de verticale en horizontale dimensie van het tablet of het beeldscherm. De aspect-instelling definieert de schaalverhouding tussen het tabletgebied en het beeldscherm. Om vlot te kunnen werken is het prettig als vertikale en horizontale beweging op het tablet in dezelfde vertikale en horizontale verhoudingen op het beeldscherm verschijnen. Een cirkel op het tablet is dan ook een cirkel op het scherm, en geen ellips. Door de aspect-instelling te actieveren zorgt u ervoor dat dit altijd goed werkt. Tevens kunt u hierdoor een WACOM tablet gebruiken met een breedbeeld scherm of in een opstelling waar u twee beeldschermen gebruikt.

Biometrische verificatie van handtekening
Ieder mens heeft een eigen, uniek handschrift. Via software voor biometrische handschriftherkenning kan iemand, aan de hand van zijn handschrift, met grote zekerheid worden geïdentificeerd. Deze software vindt toepassing in bijvoorbeeld toegangscontrole of om de geldigheid van elektronische documenten en transacties controleren. Een drukgevoelig WACOM-tablet, en de juiste software, maakt alleen een exact (statisch) beeld van een handtekening, maar registreerd ook de biometrische (dynamische) kenmerken. Daarbij worden zoals de schrijfsnelheid, de versnelling en de druk, meegenomen in de analyse. Door deze grote hoeveelheid aan data kan een individu met grote betrouwbaarheid geïndentificeerd worden.

Bluetooth
Bluetooth is een specificatie welke beschrijft hoe mobiele telefoons, computers, en randapparatuur op een eenvoudige manier draadloos met elkaar verbonden kan worden over korte afstanden. Een goedkope transceiver chip moet in elk apparaat dat Bluetooth ondersteunt ingebouwd worden. Deze transceiver verzendt en ontvangt in een tot nu toe ongebruikt frequentiebereik van 2.45 GHz. WACOM gebruikt bluetooth om haar tabletten draadloos met uw computer te laten communiceren.
De techniek is vernoemd naar een koning van Denemarken, uit de tiende eeuw, met de naam Harald Bluetooth.

DVI-videopoort
Digital Visual Interface (DVI) is een digitale videoconnectie die zorgt voor een zeer snelle digitale connectie tussen de computer en het afbeeldingsapparaat, zoals de Cintiq. DVI staat garant voor optimale gegevensoverdracht aan de beste beeldkwaliteit.

Document-notities
Met behulp van software voor document-notities kunt u met een WACOM-tablet notities en opmerkingen, maar ook schetsen worden ingevoegd in MS_Office documenten of presentaties. Met de pen kan daarbij net zo worden geschreven en getekend als op een normaal vel papier.

Draad-/batterijloos
Voor geen van de WACOM invoerapparaten heeft u batterijen of kabels nodig. Het tablet voorziet het invoerapparaat van de nodige energie door middel van elektromagnetische inductie.

Drukgevoeligheid
Deze term beschrijft de mogelijkheid van WACOM-pennen en -gummen om de hoeveelheid, met de penpunt, uitgeoefende druk te registreren. Hiermee kunt u natuurgetrouwe pen-, penseel- en gum-streken maken in programma's die drukgevoeligheid ondersteunen. De Graphire pennen werken met 512 drukniveaus, Intuos pennen met 1024. Terwijl u tekent, kunt u met behulp van de pendruk nauwgezet de dekking, kleur, belichting en lijndikte bepalen. Afhankelijk van de mogelijkheden van de software, kan de drukgevoeligheid voor verschillende doeleinden gebruikt worden.

DualTrack
Met Dual Track kunt u twee invoerapparaten tegelijkertijd gebruiken. Bijvoorbeeld twee pennen of een pen en een muis. Afhankelijk van de gebruikte software biedt deze functie veel mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld de 4D-muis gebruiken voor het zoomen en roteren van objecten terwijl u tegelijkertijd de pen gebruikt om te tekenen.

Dubbelklik-hulpinstrument
Deze optie van het bedieningspaneel vergemakkelijkt het dubbelklikken met de penpunt. Als u deze optie selecteert, kunt u de afstand en de snelheid van het dubbelklikken aanpassen.

Duimwiel
Met het wiel aan de zijkant van de Intuos-4D-muis hebt u een extra bedieningsinstrument om mee te werken. U kunt de functies en de gevoeligheid van het duimwiel aanpassen in het bedieningspaneel. U kunt er bijvoorbeeld mee in- en uitzoomen.

Elektronische handschriftherkenning
Bij elektronische handschriftherkenning wordt handgeschreven invoer met behulp van speciale software automatisch omgezet in getypte letters en woorden, en worden deze overgebracht naar de op dat moment actieve toepassing. Als invoerapparaat wordt daarbij een drukgevoelig tekentablet gebruikt.

Eraser (gummetje)
De meeste invoerapparaten van WACOM hebben een gummetje aan hun uiteinde. Afhankelijk van de instelling van het WACOM-bedieningspaneel en de gebruikte software kunt u op dezelfde manier gummen als met een gummetje van een potlood. Het gummetje is bovendien drukgevoelig. Afhankelijk van de mogelijkheden van de software, kan het gummetje per toepassing voor verschillende doeleinden gebruikt worden.

ExpressKeys & Touchstrip
Om nog efficiënter te kunnen werken, bevat de Cintiq 21UX en de Intuos de ExpressKeys en Touch Strips. Zo hoeft u het toetsenbord minder te gebruiken en hoeft u alleen nog maar de Cintiq als voornaamste gereedschap in te zetten.
De ExpressKeys zijn al ingesteld voor de belangrijkste besturingstoetsen en u kunt ze ook zelf programmeren, terwijl de Touch Strip uitstekend geschikt is voor bladeren en zoomen. Dankzij zelf te programmeren functies aan weerskanten van de beeldscherm wordt ook rekening gehouden met links- en rechtshandig gebruik.
Kortom: de combinatie van pennen, ExpressKeys en Touch Strip vermindert het gebruik van het toetsenbord, versnelt de workflow en vergroot de efficiëntie en productiviteit.

Gebarenherkenning
Het is mogelijk, met de juiste software, om kleine gebaren, die pen de pen op een tablet worden uitgevoerd, om te zetten in commando's aan de computer. Zo kan het doorstrepen van een stuk van een geschreven zin opgevat worden als 'wis dit gedeelte van deze zin'. Op deze manier kunt u zeer eenvoudig functies zoals navigatie op het bureaublad, scrollen, verwijderen, browserfuncties en kopiëren en plakken uitvoeren.

Kantelgevoeligheid
WACOM pennen die deze function ondersteunen kunnen de hoeveel kanteling er bestaat tussen de pen en het tablet registreren. Ook de gummetjes ondersteunen deze functie. Hiermee kunt u natuurgetrouwe pen-, penseel- en gumstreken maken in toepassingen die kantelgevoeligheid ondersteunen.

Klik-kracht
De kracht die u moet uitoefenen op het tablet, de punt van uw pen of airbrush, om een muis-klik te genereren. Deze kracht wordt door de pen geregistreerd en doorgezonden naar het tablet, het tablet zelf is dus niet drukgevoelig.

Knoppen op invoerapparaten
U kunt aan elke individuele knop en schakelaar op WACOM-pennen en -muizen uw favoriete functie toekennen. Hierdoor kunt u binnen elk software programma elk denkbare opdracht snel en direct uitvoeren door een knop op uw pen of muis in te drukken.

Lenscursor
De lenscursor is een invoerapparaat uitgerust met programmeerbare knoppen en een lens met dradenkruis waarmee u nauwkeurige coördinaten op het tablet kunt ingeven.

Menustrip
De strip aan de bovenkant van het actieve gebied van Intuos2 tabletten bevat getekende knoppen met veelgebruikte functies. Deze knoppen kunnen individueel geherprogrammeerd worden zodat ze tegemoetkomen aan uw persoonlijke wensen. Bij tabletten van A5-formaat en groter kunt u de strip door een eigen geprinte strip vervangen, zodat u de strip volledig aan uw eigen voorkeur kunt aanpassen.

Muiswiel of Scrollwiel
Het muiswiel bevindt zich bovenop de WACOM-muis. Dit wieletje heeft dezelfde function als een scrol-wieletje op een gewone muis. U kunt de scroll-snelheid volledig aanpassen. De snelheid kan ook per toepassing anders gedefinieerd worden.

Pen standaard
Een pen standaard is een klein blokje met een gat in de bovenkant waarin de pen vrijwel vertikaal geplaast kan worden. Als u aan het gebruik van een pen standaard gewend bent geraakt zult u merken dat u sneller kunt wisselen tussen het gebruik van het toetsenbord en het tablet.

Penabled
Let op het Penabled-logo! Zo bent u verzekerd van de natuurlijke vormgeving en topprestaties van WACOM's gepatenteerde pentechnologie, zonder snoer en batterijen.

Penpunt
De vervangbare punt van WACOM-pennen en -airbrushes.

QuickPoint
De QuickPoint-modus verdeelt het tablet in twee onafhankelijke gebieden: een groot tekengebied en een klein gebied waarin u snel kunt navigeren. Deze modus is vooral handig voor grotere tableten omdat u voor een gewone navigatie op deze tabletten al vlug de hele arm moet bewegen. Met het kleinere QuickPoint-gebied kunt u navigeren met een eenvoudige polsbeweging.

Toepassingsgevoelige instellingen
De instellingen voor WACOM-accessiores en -tabletten kunnen aan individuele programma's toegekend worden. Met het bedieningspaneel voor Intuos3 tabletten, en de Cintiq 21 UX, kunt u een instrument zo programmeren dat het zich afhankelijk van het programma anders gedraagt. Deze toepassingsgevoelige instellingen treden telkens in werking als u het programma gebruikt, omdat het stuurprogramma de actieve programma automatisch herkent.

Tool-ID
Elk Intuos-invoerapparaat heeft een uniek elektronisch identificatie-nummer; de Tool-ID. Hierdoor kunnen meerdere gebruikers hun eigen pennen gebruiken en personaliseren, zonder dat ze elkaars instellingen beïnvloedden. Zo kunnen ze naar eigen wens werken op een gedeeld systeem. Of, als u werkt met twee identieke pennen zal het tablet elke pen herkennen als een apart instrument. Dit is vooral handig als de pennen verschillend instellingen hebben. In toepassingen die Tool-ID ondersteunen, zal de software automatisch de gekozen functie veranderen wanneer het invoerapparaat gewijzigd wordt.

Transparante overlayer
Originelen die u wilt overtrekken of digitaliseren met uw WACOM-tablet, worden op hun plaats gehouden met en transparante overlayer. Deze plastic overlayer is licht geruwd zodat het gevoel van echt papier dichter wordt benaderd.

USB-poort
De universele seriële bus (Universal Serial Bus, of USB) is een moderne poort op uw computer waarmee u makkelijk apparaten op uw computer kunt aansluiten. Met USB kunt u tot 127 apparaten aan één computer aansluiten. WACOM USB-tabletten hebben geen afzonderlijke voeding, of batterijen nodig omdat zij hun stroom direct uit de USB poort krijgen.

Vingerwieltje
Het vingerwieltje bevindt zich op de schacht van de Intuos-airbrush. U kunt er een extra parameter van uw software mee besturen. Als u het vingerwieltje loslaat, blijft de laatst aangenomen positie behouden zodat de aanbrenging van digitale inkt constant blijft.

Ontvang als eerste wacom aanbiedingen, tips en nieuwtjes!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijft op de hoogte. We sturen geen spam, beloofd!